Dacia възобновява производствената си дейност в Румъния

-
снимки:Groupe Renault

От 21 април 2020 г. Dacia започва частично да възстановява производствената дейност във фабриката си в Миовени, Румъния, в съответствие с всички противоепидемични мерки и с максимален фокус върху безопасността на служителите.

Производствената дейност се рестартира с доброволно включили се служители. Производството на части се възобновява в малък работен екип. Производството на автомобили се възобновява в екипи от служители на 2 смени. От компанията съобщават, че на 4 май дейностите в завода ще бъдат напълно рестартирани.

От прекъсването на производствената дейност в Миовени активно се прилагат необходимите санитарни и свързани с безопасността мерки в подготовката за възобновяване на работата на служителите. През следващите седмици Groupe Renault Румъния ще следи за стриктното прилагане и спазване на тези мерки.

От Groupe Renault Румъния споделят, че наблюдават развитието на пандемичната криза и актуализират защитните мерки, които предприемат, за да гарантират опазването на здравето на служителите си на всички свои оперативни локации.