Dacia подкрепя българските производители

-
снимки:Dacia България

Dacia България подкрепи родното производство, след като обяви дългосрочния си ангажимент към първия хранителен кооператив в страната: Кооперация “Хранкооп – София”. Двете компании представиха своя план за популяризация на локалното производство и честната му търговия.

Освен финансова подкрепа с цел стимулиране развитието на фермерските пазари, организирани от “Хранкооп – София” в над 5 градa в страната, Dacia България предоставя на кооперацията и два автомобила – Duster и Logan MCV в новата лимитирана серия Blue Line, за да подпомогне ежеседмичните кооперативни доставки на чиста храна.

Партньорството е част от редица инициативи, с които автомобилната марка се обвързва, под наслов “Българите обичат Dacia, Dacia обича България”. Брандът Dacia е лидер на пазара на нови автомобили в у нас за седма поредна година и предпочитан избор на българите, благодарение на доброто съотношение цена – качество. Моделите на Dacia се възприемат като едни от най-подходящите за родната пътна инфраструктура.

Бюджетната марка се стреми да подкрепя инициативи, тясно свързани с българската търговия, продукция и природа. Тя обявява ангажираността си по отношение на справедлива търговия и насърчава устойчивост по отношение на локалните производство и дистрибуция на български продукти.

Кооперация “Хранкооп – София” е първият хранителен кооператив в България, който обединява производители и потребители на чиста храна, като създава възможност за директна връзка между тях. Мисията на организацията е достъпът до чиста храна, а основните й цели са подкрепа на малки български производители на тази храна и улесняване на достъпа на потребителите до нея.

Вече 10 години „Хранкооп – София“ работи за осигуряването на стабилност и възможности за развитие на малки родни производители, изграждайки мрежа от хранителни кооперативи в цялата страна, към които се присъединяват все повече производители и потребители. Организацията работи в София, Банкя, Добрич, Враца, Самоков и други градове в страната, като организира фермерски пазари, кооперативни доставки, кетъринг с фермерски продукти, работилници и демонстрации, както и участва в различни събития на тема чиста храна и устойчив начин на живот.