Dacia показа нова лимитирана серия в Женева

-
снимки:Dacia

На автомобилното изложение в Женева Dacia представи нова лимитирана серия Red Line. Тя ще се предлага за Duster и моделите Sandero, Logan MCV и Dokker от Stepway гамата в два нови цвята – Red Fusion и Highland Gray.

Бюджетната марка представи на щанда си и новия 1,3-литров бензинов двигател TCe 150 GPF, наличен за Duster. Двигателят от ново поколение съчетава последните иновации на Алианса, за да удовлетвори най-високите очаквания по отношение на надеждност и издръжливост.

Ексклузивната серия Red Line предлага промени в екстериора на автомобила – червени елементи в страничните огледалата и праговете, както и в интериора – нови панели от вътрешната страна на вратите, специални тапицерия и декоративни елементи около въздуховодите.

Купето е с комфортен външен вид, с нюанси в светлосиво и загатващи червени акценти, създавайки контраст с тъмното табло. Червеният акцент в центъра внася игривост на новите 16-цолови джанти (17-цолови при Duster).

Лимитираната серия е оборудвана с полезни Dacia технологии като заден паркинг сензор, автоматичен климатик, карта Dacia „Свободни ръце“, система за наличие на обект в сляпата точка, Multi-view камера и мултимедийна система Media Nav Evolution, съвместима с Apple CarPlay и Android Auto. Серията Red Line вече е налична за поръчки в България.