DAF показа новите XF, XG и XG+

-
снимки:Пресцентър TRUCK EXPO 2021

На специално събитие в рамките на TRUCK EXPO 2021 бе представено новото поколение камиони на DAF, които следват новите разпоредби на Европейската комисия за масите и размерите на товарните автомобили. Разпоредбите имат за цел да разширят границите по отношение на намаляването на CO2 емисиите, пътната безопасност и комфорта на водача.

DAF е първият от европейските производители на камиони, който представи модели с атрактивен и аеродинамичен дизайн, използвайки допълнителната свобода, предлагана от новите нормативи. Производителят от Айндховен обещава водеща в класа горивна ефективност, безопасност и комфорт на водача.

Новото поколение XF се отличава с изцяло нов дизайн на кабината с удължение от 160 мм отпред, което подобрява аеродинамиката и намалява значително разхода на гориво и емисиите на CO2. Кабината на новия XF e разположена със 75 мм по-ниско, в сравнение с XF Super Space Cab и Space Cab. Видимостта е подобрена, благодарение на голямото предно стъкло, новата форма на страничните огледала и странично стъкло във вратата на пътника. Вътрешната височина в кабината на новия XF е между 1900 и 2075 мм.

В допълнение към XF, DAF представи и новото поколение XG и XG+, създавайки нов пазарен сегмент от най-висок клас, който се възползва максимално от новите правила за масите и размерите.

Предната част на кабината е пораснала със 160 мм на дължина, а задната част – с 330 мм. Допълнителната дължина в кабината и за двата модела предоставя още повече пространство за работа, живот и сън.

Кабините на XG и XG+ са разположени със 125 мм по-високо от тези на новото поколение XF. Интериорът на кабината на DAF XG предлага вътрешна височина от 1980 до 2105 мм, а новият XG+ – впечатляващите 2220 мм.

XG+ е най-модерният модел на DAF – с най-високо ниво на комфорт и простор за шофьора. Има и много новости по силовата линия и по интериора на моделите.