Europcar пуска мотоциклети под наем в България

-
снимки:Пресцентър Moto Expo 2020

Да, заглавието не лъже. И у нас вече има мотоциклети под наем. Тази услега се предлага от Евроренталс ООД, официален представител за България на европейския лидер в сферата на автомобили под наем Europcar. Отдаването на мотоциклети под наем го има в цяла Европа, а и в повечето страни по света.

Как стана това и какви са условията, ще бъде показано на щанда на Europcar по време на Moto Expo 2020. Изложението ще бъде от 20 до 24 март в зала Асикс Арена.

Услугата е съвсем нова. От началото на 2020, Евроренталс стартира отдаването под наем на мотоциклети висок клас. В партньорство с BMW, Europcar България ще предложи на своите клиенти възможност да се насладят на пътувания на две колела у нас и съседните Балкански страни, яхнали най-новите модели от приключенската гама на марката.

На разположение за наем ще са основоположника на този сегмент, последната версия на легендарния GS – BMW R1250GS. Мотоциклетът е с новия боксер. Работният обем е увеличен на 1254 куб. см, за още повече тяга. Максималната мощност вече е 136 к.с., а BMW ShiftCam технологията за променлив ход на клапаните гарантира контролирано и уверено разгръщане на мощността, без значение от оборотите.

Отдават се под наем и други два не по-малко интригуващи модела на BMW – F850GS и F750GS. Новият F850GS е с двуцилиндров редови двигател с обем 853 куб. см. Мощността е 70 кВт (95 к.с. ) при 8500 об/мин., а максималният въртящ момент е 92 Нм при 6500 об/мин.

F 750 GS има също пъргав двуцилиндров редови двигател с мощност 57 кВт (77 к.с.) при 7500 об/мин. Максималният въртящ момент е 83 Нм 6500 об/мин. Разходът на гориво е 4,1 л на 100 км.

Europcar България предлага на своите клиенти нови мотори, с регистрация максимум до 6 месеца, най-високо ниво на оборудване, иновативни системи за сигурност и безопасност, както и допълнително монтирани краш протектори.

Услугата се предоставя от офисите на компанията в София, като съобразно изискванията на клиентите мотоциклетите могат да бъдат доставени до удобен за тях адрес. Безплатно се предоставя топкейс за багаж, а при желание могат да бъдат наети странични варио куфари, стойка за телефон, навигация, верига за заключване или каска.

Специално за новата услуга компанията разработи сайта www.rideinbulgaria.com. Там ще бъде предоставяна актуална информация, идеи за интересни места, маршрути, снимки от вече осъществени пътувания и приключения.