Honda открива учебната година във ВТУ „Тодор Каблешков“

Официалният представител на Honda у нас – Бултрако, ще открие новата учебна година във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ на 17 септември от 11.00 часа.

„Като посланик на марка, която е загрижена за технологиите, екологията и транспортните средства по въздух, суша и вода, искаме да изразим своята подкрепа към студентите и академичната общност“, заявиха от компанията по време на среща с ректора на учебното заведение проф. д-р инж. Даниела Тодорова и доц. д-р маг. биол. Миряна Евтимова, зам. ръководител катедра „Транспортна техника“. В момента Бултрако и ВТУ „Тодор Каблешков“ уточняват условията на договор за дългосрочно партньорство.

„В нашата компания вече успешно работят и се развиват кадри, подготвени от Висшето транспортно училище и сме готови да приемем още млади и ентусиазирани хора“, подчертаха от представителството на Honda у нас.

Експозиция от пет автомобила и два мотоциклета ще видят студентите от Висшето транспортно училище. Сред тях е и Honda Civic Type R – най-бързият сериен автомобил с предно предаване, официално отбелязал рекорд на пистата „Нюрбургринг“ и вписан в книгата „Гинес“.

Своя дебют пред широката публика ще направи Honda Civic с дизелов двигател и 9-степенна автоматична трансмисия ZF. Максимумът на въртящия момент на 1,6-литровия i-DTEC е 300 Нм и е възможен при 2000 об/мин. Новият силов агрегат на Honda е първият дизелов мотор официално издържал тестовете за вредни емисии по новия световен стандарт. В размер на 109 г/км са СО2 емисиите на двигателя по европейски стандарт NEDC при комбиниран цикъл.

Част от експозицията са и мотоциклетите NC750Х и CBR500, първият – представител на on-off гамата на Honda с автоматична трансмисия DCT, а вторият – идеално решение за тези, които желаят първия си спортен модел.

Това няма да е последната среща на високотехнологичната японска марка с българските студенти, защото още през октомври един от инженерите на Бултрако ще изнесе отворена лекция на тема съвременните технологии в Honda, която тази година празнува 70-ия си рожден ден.