Honda Monkey за късметлията в томболата на MOTO EXPO 2019

-
снимки:Бултрако Моторс
SONY DSC

Проджект мениджър от IT сектора спечели голямата награда на MOTO EXPO 2019. Пламен Колев получи своя нов 125-кубиков мотоциклет Monkey на 9 май в обновения шоурум на Honda на столичния булевард „България“ 111А.

Honda Promo Offers 728×90

Късметлията от MOTO EXPO 2019 избра легендарния модел на японската марка сред всички останали атрактивни предложения за награди от анкетната карта на изложението. Закачливият байк с ретро-къстъм дизайн бе осигурен от Бултрако АД, официален представител на автомобилите и мотоциклетите Honda за българския пазар.

Любопитна подробност е, че самият Пламен притежава Honda Hornet. И нищо чудно, че залага на прецизността и технологията на марката, тъй като работи като проджект мениджър в сферата на IT технологиите.
Ключовете за чаровната „маймунка“ официално му връчи Светослав Китанов, бранд мениджър секция двуколесни в Бултрако.

„Изключително успешно протече за Honda приключилото наскоро MOTO EXPO 2019. Марката ни се радваше на огромен интерес и реализирахме 20 продажби по време на шоуто. В процес сме на финализиране на още сделки. Реализирахме ръст от 16% спрямо първото четиримесечие на 2018-а година. Отчетохме общо 36 продажби от началото на годината и възвърнахме челните си позиции на пазара“, подчерта Китанов.

Honda Monkey е мотоциклет с над половинвековна история и до ден-днешен продължава да печели сърцата на вече четири поколения ездачи. „Маймунката“ е един от най-разпознаваемите модели в световен мащаб. Пуснат е в серийно производство през 1961 г. в Япония и бързо се превръща в любимия Recreational Vehicle – мотоциклет за забавление. Благодарение на лесното си управление – 3-степенна механична скоростна кутия и центробежен съединител, бързо се налага като любим и желан първи мотоциклет в живота на милиони фенове, гарантирайки лесно придвижване, максимално забавление и много безгрижни километри.

Новото поколение на малкия чаровник продължава да бъде стилно, закачливо и компактно. Съвременният Monkey е авангарден и неговият класически дизайн е успешно комбиниран с модерни технологии: обърната вилка, два задни амортисьора. LCD, IMU базиран ABS и LED светлини. Новият 1-цилиндров 125-кубиков двигател е с мощност от 6,9 кВт (9 к.с.) при 7000 об/мин, въртящ момент от 11 Нм при 5250 об/мин и разход на гориво 67 км/л. Готов за път тежи само 107 кг. Размерите му са: дължина – 1710, широчина – 755, височина – 1029 мм.

Препратките към оригиналната версия са очевидно и перфектно синхронизирани с модерните технологии – дигиталното full-LCD табло поздравява с приветливо примигване при подаване на контакт, километражът е с два режима и дигитален индикатор за горивото, всички светлини са LED, добре познатият wave ключ, който също е украсен с класическия Old Wing мотив, е с функцията answer back и облекчава намирането на мотоциклета на претъпкания паркинг, а ABS-ът е IMU (Inertial Measurement Unit).