Hyundai Kona Electric дебютира на ELECTRO MOBILITY EXPO

-
снимки:Hyundai Motor

Hyundai ще направи премиера на електрическия кросоувър Kona Electric на първото специализирано изложение ELECTRO MOBILITY EXPO 2018. Така България става една от първите страни в Европа, където корейският производител предлага изцяло електрическата версия на компактния SUV. Моделът идва с максимална мощност от 204 к. с. и 395 Нм въртящ момент, а 64-киловатчасовата батерия му позволява да измине до 480 километра с едно зареждане.

Hyundai Kona Electric

Автомобилът, който ще видим от 13 до 16-и септември в Sofia Ring Mall е по-мощният от двата варианти на Kona Electric, който Hyundai предлага на пазара и ускорява до 100 км за 7,6 сек. За пълно зареждане на батерията са нужни около 9 часа и половина, но инженерите на Hyundai са разработили и бързо зарядно, което ще зареди батерията на 80% за 54 минути. По-малката батерия – 39.2 кВч, се зарежда за 23 минути до 80% от капацитета си.

Hyundai Ioniq Electric

На изложението в София корейският производител ще представи и Ioniq Electric. Подобно на кросоувъра Kona, Ioniq Electric се предлага с новата автономна система за движение на Hyundai с функции като адаптивен круиз контрол, асистент за поддържане на лентата, аварийна спирачка с разпознаване на пешеходци. Улесненията за водача допълват Head-Up дисплей, безжично зарядно, връзка за смартфони, отопление/вентилация на предните седалки и не на последно място – 8 години пълна гаранция на батерията или до 200 000 км.

Освен електромобили, ELECTRO MOBILITY EXPO 2018 ще представи широка гама електрически превозни средства – от лекотоварни модели до мотопеди и велосипеди.

EMB E-Mountain Bike

Посетителите ще имат възможност да се запознаят с велосипедите на E-Mountain Bike. Състоящи се от три основни компонента: батерия, контролер и електродвигател, те се отличават със специално разработената рама, която по дизайн на фирмата се произвежда в София. Оборудвана с различни компоненти, тя придава напълно различен характер на моделите: от градски велосипеди до офроуд машини, или пък балансиран микс от двете.

За изложението в София EMB е подготвила 4 модела от различен клас. Базовият модел развива скорост около 25-30 км/ч и може да измине 25 км в града. City Pro е по-бърз и притежава динамиката на мотопед, но е значително по-лек. Можете да се придвижвате с 40-45 км/ч в населените места, като изминете около 50 км.

Третото предложение от EMB носи името Explorer и освен в градски условия, може да стъпва удобно върху трудни за обикновения байк терени – при това със скорост от 60 км/ч и пробег около 60-65 км. Любителите на планината могат да стигнат върха с модела Fury. Той вече е тестван на недостъпни за повечето превозни средства места, може да развие 80 км/ч, а пробега му е приблизително 80 км.