Infiniti Q Inspiration: Алтернативата

-
снимки:Infiniti Motor Company

Eлектрифицирана платформа, базирана на концептуалния автомобил Q Inspiration, ще започне да се произвежда в рамките на следващите пет години.

НInfiniti Motor Company обяви, че разработва изцяло нова платформа за електромобили, повлияна от зашеметяващия концептуален автомобил Q Inspiration. Премиум брандът ще използва тази платформа при производството на електрифициран автомобил, първия от петте нови модела, които ще бъдат реализирани в Китай през следващите пет години.

„Infiniti разработва нова платформа за електрифицирани превозни средства, вдъхновена от концептуалния модел Q Inspiration, който показва новия дизайнерски език на марката в епохата на автономното шофиране и електрификацията. Взехме под внимание Китай, когато проектирахме Q Inspiration – модел, който представлява изключително спортна концепция с акцент върху производителност и много по-просторно интериорно пространство“, коментира Роланд Крюгер, председател и глобален президент на Infiniti Motor Company.

Представяйки следващата стъпка в дизайна и електрификацията на Infiniti, Q Inspiration разполага с ясни и прецизни линии, както и с динамично и уверено присъствие. Това е първата проява на новия език на Infiniti за ерата на модерните двигатели. Концепцията не се подчинява на класическите форми със своята визия, наподобяваща тази на купе с удължен силует, представящ дизайнерската визия на Infiniti за автомобили в този сегмент.

„Концептуалният автомобил Q Inspiration извежда традиционната архитектура на седана на ново еволюционно ниво. Преминаване към по-интелигентни, по-компактни и по-малко натрапчиви двигатели. Успяхме да създадем алтернативна форма с преливащи линии и по-привлекателен характер, които подсилват изживяването. Със своя удължен силует, балансирани пропорции и мускулеста стойка концепцията задава началото на една нова ера за моделите на Infiniti“, споделя Карим Хабиб, изпълнителен директор на Infiniti Design.

Моделът Q Inspiration следва минималистичен подход, представен чрез изчистен интериор, обгръщащ водача и пътниците в спокойна и комфортна атмосфера. Модерните двигатели освобождават дизайнерите на Infiniti от ограниченията на традиционната архитектура на задвижването и по този начин реализират просторен интериор. Съвременните технологии и изработка се сливат в кабината, подсилвайки възможностите на водача, без да отвличат вниманието му.

Infiniti отново потвърждава отдадеността на компанията към автомобилната електрификация. За китайските купувачи на автомобили това се изразява в превозни средства с повишена ефективност и икономия на гориво с намалени емисии.

На автосалона в Пекин Infiniti привлече вниманието и със своя красив Prototype 9 e-roadster – ръчно изработена и елегантна концепция, която напомня за ретро автомобил от 40-те години на миналия век, оборудван с прототип на електрически двигател и батерия от отдела Advanced Powertrain на Nissan Motor Corporation.

„Prototype 9 започна като идея, породила се след работно време, която се превърна в истински прототип. Нашите екипи имат доказани умения в производството, инженеринга, дизайна и модерните двигатели, но това, което наистина искаха, бе да пренесат своята собствена традиционна визия към проекта. По този начин те превърнаха Prototype 9 в реалност, резултат от тяхната изобретателност. Prototype 9 съчетава съвременни технологии с ръчно изработени детайли, които отдават почит на предците на Infiniti“, обобщава Роланд Крюгер.

Infiniti оперира в Китай чрез партньорство с Dongfeng Motor Company Ltd. (DFL), най-голямото автомобилно предприятие в Китай. През 2017 г. Infiniti продаде рекордния брой от 48 408 автомобила в Китай, което е с 16% повече от предходната година.