Jaguar и Land Rover с нов модерен комплекс в София

На 26 юни т. г. Мото-Пфое откри изцяло нов автомобилен комплекс, първия у нас на луксозните марки Jaguar и Land Rover. Шоурумът у модерен, функционален и луксозен. Ексклузивният център за мобилност е изграден изцяло по стандартите на британските производители. Специално за церемонията пристигнаха Марко Сантучи, изпълнителен директор на импортьорската структура в европейския регион на Jaguar Land Rover, Такаши Ямана, главен изпълнителен директор на Sumitomo Corporation в Европа, Хироши Кубо, директор продажба на автомобили и маркетинг в Дивизия 1 на Sumitomo Corporation в Япония, Томохиро Йонеяма, генерален мениджър бизнес подразделение транспортни и строителни системи Sumitomo Corporation в Европа и Яцек Горски, технически директор в европейския регион на Jaguar Land Rover.

Новото дилърство на Jaguar Land Rover се намира в непосредствена близост до „детелината“ на Ботевградско шосе, където Северната скоростна тангента се влива в Околовръстен път в посока ж.к. Младост. Това е най-високотехнологичният и модерен проект, осъществяван досега за двете премиум автомобилни марки в България.

Оборудването в новия комплекс гарантира пълна гама услуги като продажба на нови и употребявани автомобили от тези марки, бързо и качествено следпродажбено обслужване, резервни части, консумативи и аксесоари, застрахователни услуги, оценка, изкупуване и абонамент, гъвкави финансови пакети.

Модерното дилърство предлага и множество нови услуги, включително специалната програма на JLR за селектирани употребявани автомобили, наречена Approved.

Комплексът е с разгърната застроена площ от общо 6000 кв. м, шоурумът е около 1000 кв. м, а сервизът и резервните части са на площ от 1400 кв. м. Разполага със 140 паркоместа, клиентски зони за конфигуриране на автомобили, за отдих и избор на аксесоари.

Новият дом на Jaguar Land Rover е изграден и оборудван изцяло съобразно правилата и последните изисквания за корпоративна идентичност. Отговаря на последните стандарти – т.нар. ARCH концепция на фирмата производител. Целта ѝ е да постави собствениците на британските марки в сърцето на бизнеса чрез подходяща среда, отговаряща по функционалност, удобство и лукс на качеството, заради което те избират автомобилите си.

Новият център е един от най-модерните в Източна Европа. „Този изключителен шоурум изразява нашата истинска страст към автомобилите, които произвеждаме и същевременно въплъщава отдадеността ни към клиентите на Jaguar Land Rover и най-важната ни цел – те да са доволни от услугите, които получават при нас“, сподели Марко Сантучи, изпълнителен директор на импортьорската структура в европейския регион на Jaguar Land Rover.

Комплексът е проектиран да отговори на предизвикателствата от бъдещето на автомобилната индустрия – електрически автомобили и автономно шофиране. Той е оборудван със зарядни станции, готови за изцяло електрическите модели на марките.

На събитието бе показан и първият изцяло електрически Jaguar – I-Pace, спортен SUV, ускоряващ от 0 до 100 км за 4,7 секунди и изминаващ с едно зареждане пробег от 400 км.

До края на 2018 г. инвестиционните планове на Мото-Пфое включват разкриване на още два нови комплекса на британските марки – по един във Варна и Пловдив.

„От днес започва нашата революция в представянето на премиум моделите в портфолиото на компанията. До края на тази година ще има още два комплекса на Jaguar Land Rover по модела на този в София – единият във Варна, другият в Пловдив“, каза по време на пресконференцията Димо Николов, Управител на Мото-Пфое груп.

Новият Jaguar Land Rover център е третият комплекс, който Мото-Пфое изгражда на територията на София, след този в ж.к. Люлин, който понастоящем предлага Volvo и Ford и в ж.к. Младост, изцяло за Ford.