Jeep Avenger дебаркира в центъра на София

-
снимки:Jeep България

Разширената моделна гама на Jeep Avenger, която вече предлага бензиново, хибридно и електрическо задвижване, дебютира официално пред родна публика на 24 април в София. В типичен за американската марка урбанистичен и свободолюбив стил, моделът бе представен пред медии, клиенти и партньори на Jeep България.

Брандът Jeep винаги се е асоциирал със свободата, приключенията и иновациите. С успешния си компактен модел Avenger, марката засилва присъствието си в един от най-бързорастящите сегменти в Европа и осигурява на клиентите и феновете още един функционален автомобил, с който да завладяват градската джунгла с лекота и увереност. С оптималните си и характерни за малък SUV размери – дължина от 4,08 м, широчина от 1,78 м и височина от 1,53 м, Jeep Avenger предлага удобно придвижване из градските улици и подземни паркинги в офис сградите и търговските центрове. В същото време този практичен силует разполага с водещо за класа си вътрешно пространство, в което спокойно могат да се настанят петима възрастни заедно с ежедневните си вещи. И като говорим за товарене, интериорният дизайн на Avenger е проектиран максимално добре, за да осигури общо до 34 литра отделения за съхранение – два пъти повече от стандартните за сегмента 15 литра. Правилата за дизайн, подвластен на функционалността са валидни и по отношение на багажното отделение. Там разполагаме с 380 литра за версиите с двигател с вътрешно горене и 355 литра за електрическата версия. Удобството се надгражда от врата на багажника с широчина от над 1 метър, която при най-високото ниво на оборудване стандартно идва с hands-free отваряне.

Гамата на Jeep Avenger включва три нива на оборудване – LONGITUDE, ALTITUDE и SUMMIT, като още от базовото ниво клиентът получава много от екстрите, които правят ежедневието му безопасно и комфортно – набор от системи за подпомагане на шофирането (Hill descent control, асистент за придържане в пътната лента, асистент за бдителност на водача, разпознаване на пътните знаци), круиз контрол, 10,25-инчов сензорен екран, климатик, електрически огледала за обратно виждане с отопление, преден подлакътник, задни паркинг сензори, LED светлини и 16″ алуминиеви джанти. И всичко това на цена от 47 500 лв. При топ изпълнението на компактния SUV добавяме безключов достъп и стартиране на автомобила, 360-градусови сензори за паркиране, автоматично превключване на дълги и къси светлини, а алуминиевите джанти стават 18″ с черен мат, като стартовата цена за това ниво е 56 470 лв.

Силно пазарно предимство на Jeep Avenger е изключително практичното и функционално екстериорно решение, което чрез специалния дизайн на три ключови външни детайла спестява доста пари на своите собственици. Долната част на купето е защитена с 360-градусова предпазна облицовка, предните светлини са разположени по-навътре, а предпазните долни панели без оцветяване в предната и задната броня не остават следи при одраскване или ожулване – всичко това спомага да се избегнат или минимализират щетите при какъвто и да е контакт.

Avenger се появи на пазара в началото на 2023 г. в изцяло електрическа версия, която убедително заяви позицията си с поредица от международни награди, сред които и престижния приз Автомобил на годината в Европа. Една година по-късно към гамата двигатели се присъедини и версия с 1,2-литров 3-цилиндров бензинов двигател със 100 к.с. (74 кВт). С началото на пролетта родният вносител на Jeep стартира и поръчките за още една модификация със същия 1,2-литров мотор, но в комбинация с 48-волтова хибридна система. Чрез тази авангардна технология клиентите на новия Avenger e-Hybrid се възползват от електрическата мобилност при ниски скорости, благодарение на комбинацията от автоматичната 6-степенна трансмисия с двоен съединител и нейния интегриран електрически двигател. Електрическият мотор подобрява ефективността и удоволствието от управлението, позволявайки на автомобила да се движи с изключен двигател с вътрешно горене по време на градско шофиране със скорост под 30 км/ч или когато водачът освободи педала на газта при стабилизирани условия и при спускане, спестявайки гориво. Максималната свобода на избор за потребителите ще бъде постигната в края на годината, когато се очаква и революционната 4х4 хибридна версия на модела.

Jeep Avenger 4хе обединява компактността и гъвкавостта на модела с производителността на системата за задвижване на четирите колела. Автомобилът ще съчетава двигател със 136 к.с. (100 кВт) с два електрически мотора с мощност от 21 кВт всеки, способни да задвижват и двете оси и да осигурят оптимален въртящ момент на задните колела. Благодарение на технологията power looping новият Avenger 4xe гарантира задвижване на всички колела, независимо от заряда на батерията, осигурявайки безпроблемно и уверено шофиране през най-предизвикателните и разнообразни терени.

Настоящата дилърска мрежа на Jeep в България включва 6 представителства – 2 шоурума в София и по едно в Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора. Предстои към дилърствата на Jeep в страната да се присъедини и търговско-сервизен комплекс в град Русе, който ще бъде 7-а локация за марката.

Числото 7 е ключов елемент за марката Jeep – седем са вертикалните елементи в характерната предна решетка, която е разпознаваема навсякъде по света и запазен символ на Jeep културата. Култура, която отличава собствениците и почитателите на марката и дори включва специални поздрави между водачите. Култура, чиито най-нов и популярен символ е Jeep Ducking. Зад него стои малък жест на внимание между членовете на Jeep общността, който се превръща в световен тренд и носи усмивка на собственици и фенове.

Той включва поставяне на гумено пате с позитивно послание на случаен Jeep, чийто собственик от своя страна го споделя в социалните мрежи и може да предаде щафетата или да запази и колекционира патетата, с които е бил поздравен за своя автомобил. Вносителят на марката стартира Jeep Ducking и у нас, като през годината планира различни активации.

Разширяването на гамата на Avenger е ясен ангажимент на марката към осигуряване на свобода на избор, улеснявайки и насърчавайки достъпа до електрифицирани превозни средства и гарантирайки, че всяко пътуване е максимално оптимизирано. Предлагайки разнообразни опции за задвижване, два варианта на скоростна кутия (автоматична и механична) и две опции за предно предаване и задвижване на всички колела, Avenger отговаря на нуждите и предпочитанията на всеки шофьор.