Land Rover Defender: Приключенецът

-
снимки:Jaguar Land Rover

Легендарният всъдеход очарова с впечатляващ дизайн, просторен интериор, повишени офроуд способности и върхови технологии.

Последното поколение на легендарния британски всъдеход разполага с повишени офроуд способности, които ще оправдаят очакванията на всички, като същевременно ще ги изумят и със своите иновативни технологии. Иконата на Land Rover е с впечатляващ дизайн и просторен интериор.

Новият Defender се завръща като един от най-дългоочакваните нови автомобили. Дизайнът му приковава погледите, особено детайлите в него, които пресъздават и напомнят за емблематичния оригинал. Предните и задните светлини са изпипани до съвършенство. Автомобилът е пропорционално създаден, така че да покрие и най-високите очаквания.

Стилният интериор е плод на професионалните дизайнери на компанията. Автомобилът разполага с алуминиеви вложки, на които гордо стои надписът Defender. Има и повърхности покрити с алуминиев прах и метални линии.

Новият Defender разполага с най-тънкия сензорен екран, който някога е вграждан от компанията – Pivi Pro. Той разполага с технологията Software-Over-The-Air (SOTA), както и оптимална свързаност.

Легендарният офроудър разполага и с технологията Clearsight Ground View, която позволява безпроблемен изглед „през“ предния капак на колата. Системата извежда множество външни изгледи, включително под автомобила и колелата. Така че независимо от посоката и пътната настилка, чувството за безопасност в автомобила е несравнимо.

Новият Defender предлага и 4 пакета за персонализиране, за да може да отговори на начина на живот на всеки един клиент. Освен голям набор от цветове, може да бъде добавен хладилник, допълнителна седалка или да няма абсолютно нищо между двете предни седалки. Може да бъдат инсталирани още две седалки в багажника, за да се превърне Defender 110 в седемместен.

Иконичният всъдеход разполага с място за чаши, отвори за електрическо захранване, както и вентилационни отвори навсякъде. Пространството за багаж варира от 231 литра (при версията с три реда) за съхранение до 916 л (с два реда), както и пространство от 2233 л, когато всички седалки, с изключение на предните, са прибрани.

Defender се предлага с нива на оборудване S, SE, HSE, First Edition и X, плюс пакети с опции Explorer, Adventure, Country и Urban.

Автомобилът разчита на богата гама от дизелови и бензинови двигатели. Дизеловите мотори са два, с мощност съответно 200 и 240 к.с. Бензиновите версии са 4-цилиндров с максимална мощност 300 к.с. и 6-цилиндров мек хибрид с 400 к.с.

Defender предлага впечатляваща пъргавина за габаритите си. Воланът реагира по-бързо, а въздушното окачване на всъдехода ще направи пътуването комфортно и приятно.

В бързите завои Defender стои стабилно, здраво „захапал“ асфалта. Педалът за газта трябва да бъде натиснат наистина много рязко, за да се предизвика недозавиване, но дори и при такава ситуация системите на автомобила сигнализират.

Въздушното окачване, двойната скоростна кутия и всички останали екстри различават новия Defender от предходните генерации. Най-новата технология на Land Rover – Terrain Response, позволява на легендарния всъдеход да отиде на труднодостъпни за много други автомобили места.

Преминаването към офроуд режим става от сензорния екран, както и чрез натискане на един бутон и използване на air-con.

Камерите спомагат за придвижване по всякакъв вид терен, докато въздушното окачване позволява спускане, а след това плавно повдигане на задната част на автомобила. Освен това новият Defender може да тегли с лекота до 3500 кг товар.