Land Rover Range Rover SV Coupe: Британски благородник

-
снимки:Land Rover Special Operations
Съблазнителният дизайн тип „купе“ отдава почит на оригиналния Range Rover в годината, в която Land Rover отбелязва своята 70-та годишнина.

Land Rover анонсира въвеждането на първото в света пълноразмерно луксозно SUV купе. Очакванията са новият Range Rover SV купе да бъде впечатляващо и желано допълнение към портфолиото на Range Rover със съблазнителния си дизайн на каросерията и изтънчения интериор.

„Range Rover SV купе е с неустоим дизайн, несравнима изисканост и безкомпромисен финес от спиращите дъха пропорции на екстериора до великолепния, красиво подреден интериор. Това е автомобил, който ще докосва на емоционално ниво“, коментира Гери МакГавърн, главен директор „Дизайн“ на Land Rover.

SV купе е тържество на кръвната линия Range Rover с впечатляващ силует с две врати, напомнящ за уникалното му наследство – Range Rover стартира като автомобил с две врати през 1970 г., като същевременно е напълно модерен и съвременен.

Интериорът на луксозния автомобил илюстрира традиционните умения, съчетани със свръхмодерни технологии, използвани в цялото купе за изтънчен ефект. Зашеметяващ на външен вид, великолепен на допир, той е светло, съвременно пространство, където вниманието към детайла е на първо място.

Land Rover Design и Special Vehicle Operations създадоха Range Rover SV купе, който ще бъде ръчно сглобяван в техническия център на SV в Ритън-на-Дънсмор в Уоруикшир, Великобритания. Производството ще бъде ограничено до не повече от 999 автомобила за дистрибуция в цял свят.

„Land Rover създаде сектора на луксозните SUV автомобили с Range Rover преди почти 50 години. Лансирайки новия Range Rover SV купе, ние ще предложим на клиентите си привлекателна комбинация от несравним лукс и изключителност. Представянето на този специален автомобил на моторшоуто в Женева следващия месец, и то в годината, в която Land Rover отбелязва своята 70-та годишнина, ще бъде определящ момент за марката, портфолиото на Range Rover и Special Vehicle Operations“, коментира Джон Едуардс, изпълнителен директор на Land Rover Special Operations.