Mini JCW Roadshow 2019: Стил, мощ и естетика

-
снимки:MINI

В средата на миналия месец в България се проведе станалата вече традиционна обиколка на най-върховите представители Mini с три врати и Mini Cabrio, имаща за цел да демонстрира впечатляващите характеристики на марката John Cooper Works. В рамките на роудшоуто представителите на родните специализирани медии имаха възможност да се докоснат до пълната гама възможности за персонализация на автомобилите на подмарката, които освен повече мощност и ексклузивност, предлагат и предизвикателен външен вид, постигнат чрез привличащи като магнит очите цветови комбинации и тематични елементи.

Същевременно въодушевяващите динамични характеристики на Mini John Cooper Works, задвижвано от четирицилиндров турбодвигател с мощност 231 к.с., от март т.г. вече са комбинирани с оптимизирани нива на вредните емисии. Благодарение на интегрирания в спортната изпускателна система бензинов филтър за твърди частици както моделът с 3 врати, така и Mini John Cooper Works Cabrio вече отговарят на изискванията на нормата за вредни емисии Euro 6d-TEMP.

Със серийната шестстепенна механична скоростна кутия Mini John Cooper Works ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,3 сек, а от 80 до 120 км/ч за 5,6 сек. Mini John Cooper Works Cabrio ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,6 сек, а от 80 до 120 км/ч за 6,1 сек. За двата модела на John Cooper Works като опция се предлага осемстепенна трансмисия Steptronic Sport.

Насоченият изцяло към Race Feeling цялостен пакет на Mini John Cooper Works и на Mini John Cooper Works Cabrio, освен мощен турбодвигател включва и спортно окачване със 17-инчови John Cooper Works алуминиеви джанти, спортна спирачна система, както и John Cooper Works аеродинамичен пакет и John Cooper Works спортни седалки. Освен това актуалните модели на върховите спортисти серийно се оборудват с LED фарове, както и LED задни светлини с характерен Union-Jack дизайн, подчертаващ британския произход на марката.

Нови възможности за индивидуализация предлага оборудването за интериора Mini Yours Interior Style Piano Black illuminated включително осветени декоративни повърхности от страната на пътника до водача, както и опцията Piano Black Exterior с гланцирани черни рамки на фаровете, задните светлини и радиаторната решетка. Сред последните новости в гамата от допълнително оборудване и аксесоари са телефонията с безжично зареждане, проектирането на логото на Mini от страната на водача, персонализираните продукти на Mini Yours Customised, както и множеството иновативни дигитални услуги на Mini Connected.