Mitsubishi се включва в инициативата Run Bulgaria

-
снимки:Mitsubishi Motors

Mitsubishi Motors подкрепя инициативата за опознаване на България чрез бягане и здравословен начин на живот – Run Bulgaria, в предстоящите състезания през септември и октомври. Пикапът L200 ще бъде автомобилът талисман на бяганията в Долна баня, ж.к. Студентски град в София и Луковит. L200 залага на 4WD задвижване, просторен интериор и обширно товарно пространство.

Учредени и провеждани с подкрепата на БФЛА, поредицата състезания на Run Bulgaria целят не само популяризирането на бягането и здравословния начин на живот, а и на красиви, но непознати кътчета на България. Бяганията са подходящи както за любители, така и за професионалисти и се провеждат на различни по трудност трасета из цялата страна – шосейни, крос-кънтри и планински.

Първото официално състезание на движението бе планинско бягане в Сунгурларе на 18 март по трасе моделирано от най-добрия бегач на този тип трасета в България – Шабан Мустафа. Последваха бягания в Пазарджик – 22 март, Шабла – 21 април, Хисаря – 5 май, и Витоша – 19 май.

Предстоящите събития от календара са: планинско бягане на 2 септември в Долна баня – 11 км, шосеен пробег в Студентски град в София на 23 септември и шосеен пробег от Луковит до пещера Проходна на 21 октомври.

„Щастливи сме, че имаме възможността да си партнираме отново с БФЛА в инициативата Run Bulgaria, която развива културата на движение в България. Ние в Mitsubishi Motors вярваме, че истински добрите се доказват в ситуации на предизвикателства и трудности, както автомобилите, така и хората”, коментира Виктор Мезан, изпълнителен директор на Балкан Стар Мотърс АД, дистрибутор на Mitsubishi Motors за България.

Повече информация за състезанията и как да се запишете за участие можете да откриете на runbulgar.com/bg/