Niro EV дефилира на изложението в Пусан

-
снимки:KIA Motors Corporation

Kia представи Niro EV на изложението в корейския град Пусан. Niro EV e 100% електрически CUV (crossover utility vehicle) с интелигентна конструкция, практичност и пробег от 450 км с едно зареждане. Моделът предлага иновативни технологии, високо ниво на оборудване, системи за сигурност и впечатляващ екстериорен и интериорен дизайн.

Проектиран в дизайнерските центрове на Kia в Калифорния, САЩ и Намянг, Корея, Niro EV комбинира практичността и атрактивната визия на CUV във фина аеродинамична каросерия с изваяни повърхности. Целта пред Niro EV е да привлича не само любителите на екологични автомобили, но и тези, които търсят атрактивен дизайн и предимствата на кросоувър.

Екстериорът на електрическия автомобил е е базиран на дизайнерската концепция „Clean and High-tech“. Футуристичната и аеродинамична радиаторна решетка, тип „тигров нос“, включва интегриран контакт за зареждане с изписаното лого на Niro. Въздухоотворите с нов дизайн и новите дневни LED-светлини във форма на стрела са в комбинация от стопове с лек син акцент, които придават на автомобила отличителна форма. В задната част бронята следва същите сини акценти, докато новите задни LED-светлини открояват собствен светлинен подпис на изцяло електрическия модел.

Интериорът комбинира модерен дизайн с обширно вътрешно пространство. Декорираното в синьо табло е в унисон с екстериора, докато оформлението на централната конзола е опростено, за да „приюти“ селектора за трансмисията shift-by-wire – това ще бъде първият скоростен „лост“ с копчета за корейския автомобилен производител.

Дебют в Корея отбеляза и студията SP Concept, която демонстрира бъдещата дизайнерска концепция на SUV моделите на Kia.