Nokian организира атрактивно състезание по триатлон

-
снимки:Nokian Tyres

Nokian ще поведе хиляди атлети по триатлон по време на вече изцяло разпродаденото състезание Nokian Tyres Ironman 70.3 Finland, което ще се проведе в Лахти, Финландия. Много от служителите и партньорите на компанията ще участват в състезанието, включително Хилле Корхонен, президент и изпълнителен директор на Nokian Tyres, както и Мика Хакинен, посланик на марката и двукратен шампион във Формула 1.

За първи път популярното събитие ще се проведе във Финландия и то през нощта. Надпреварата Nokian Ironman 70.3 Finland започва следобед, което означава, че участниците в триатлона ще преминат през финалната линия късно вечерта. Чистата, живописна финландска природа и среднощното слънце превръщат състезанието в едно незабравимо преживяване, както за участниците, така и за зрителите.

За Nokian триатлона е нещо повече от взискателно състезание. Този спорт се вписва по естествен начин в ценностите на компанията, които насърчават мобилността и активния начин на живот.

Световният шампион Мика Хакинен е един от най-колоритните участници в Ironman. Той е и посланик на марката Nokian. Професионалният автомобилен състезател ще се включи като част от отбора на Nokian Tyres „Turvassa Tiellä“, който се стреми да повиши осведомеността за безопасна мобилност и по-специално за значението на състоянието на гумите. Кампанията за пътна безопасност „Turvassa Tiellä“ на финландската организация за автомобилни и моторни спортове AKK промотира безопасна мобилност в училища и по време на събития. Тя е част от глобалната кампания за пътна безопасност на FIA.

Nokian ще представи и новата си услуга SnapSkan по време на събитието. SnapSkan повишава безопасността на пътя, и ще позволи на участниците в събитието да проверят състоянието на гумите си бързо и лесно.

Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland ще се проведе в Лахти, Финландия на 30 юни 2018. Ще участват 1800 състезатели от 41 различни националности. Очаква се между 10 000 и 20 000 души да посетят района на събитието.