PSA инициира различни дейности, осигурява мобилност и произвежда респиратори и визьори поради извънредната ситуация

-
снимки:PSA Peugeot Citroën

Докато подсигурява защитата на служителите си чрез система от мерки и дистанционна работа, Groupe PSA избира да помогне на тези, които са на „първа линия“ и работят ежедневно, за да посрещат основните нужди на обществото.

Досега компанията е дарила близо 400 000 маски на болници, спешни услуги и местни власти. В същото време медицинските служби на PSA организират дарение на медицинско оборудване – дефибрилатори, комплекти за първа помощ, ръкавици и др. на болници в Милано, Мадрид и Мюлуз.

Концернът осигурава мобилност на тези, които се нуждаят от нея. Free2Move предлага помощта си като предоставя на болници и медицински специалисти автомобили от своите паркове в Париж, Мадрид и Лисабон.

Дилърската мрежа на Opel Франция предоставя безвъзмездно автомобили на медицинската общност. Предлага и поддръжка на себестойност, за да подпомогне тяхното безпроблемно придвижване. Над 400 автомобила са на разположение.

Следпродажбените и сервизните дейности остават отворени, в зависимост от държавата, за да подсигурят мобилността на медицинския персонал и други клиенти, които най-много се нуждаят от нея. Във Франция 500 дилърства на Peugeot, Citroën, DS и Opel в момента са отворени, за да подсигурят поддръжката и сервизните интервенции на тези клиенти.

В Испания, Groupe PSA и дилърската мрежа спомагат за поддръжката на мобилността на здравните власти, като предоставят автомобили на територията на страната и на местно ниво във Виго, и Сарагоса. В Мароко 50 бр. Peugeot 208 ще бъдат дарени на властите.

Groupe PSA и 3 френски компании – Air Liquide, Schneider Electric, Valeo са изправени пред предизвикателството да произведат 10 000 респиратора за 50 дни – от началото на април до средата на май.

Специализиран уъркшоп ще бъде създаден в завода в Поаси, за да може да произвежда централния блок на респираторите, в условията на засилени предпазни мерки. Доброволци сред служителите на Groupe PSA ще се присъединят към завода Air Liquide в Антони, за да подсилят неговото производство.

В допълнение към различните дейности, бразилските екипи на Groupe PSA стартираха 3D принтиране на компоненти за „шлемове за лице“, които се използват, за да предпазят медицинските екипи, които са в контакт с пациенти. Тези шлемове ще бъдат дарени на здравните власти.

Мобилизирана на всички нива, Groupe PSA също така подкрепя местни дейности, по инициатива на своите представителства в зависимост от контекста и нуждите, например в Мароко е направено дарение на маски чрез споразумение с местните власти и др.