Renault ZOE превозва безплатно всички желаещи пътници от летище София за една седмица

-
снимки:Рено Нисан България

Renault осигурява безплатен трансфер на всички пристигащи пътници от летище София от 24-ти до 30-и юни и по този начин затвърждава ангажимента си към околната среда. Инициативата е организирана по повод края на българското председателство на Съвета на Европейския Съюз. Renault България е партньор на българското европредстедателство в рамките на шестте месеца заедно със Societe Generale и Schneider Electric.

Електрическите автомобили се намират на летище София, Терминал 2 и ще превозват всички пристигащи гости до желани от тях дестинации в рамките на столичния град.

Пътниците ще имат възможността да се запознаят с най-продавания електрически автомобил в Европа и да се възползват от безплатен трансфер с нулеви СО2 емисии само срещу записване на специално гише на летището.

От старта на българското председателство на Съвета на Европейския Съюз през януари тази година Renault ZOE превозва делегатите от категория B и C със 100% електрическа флота. 15-те електромобила са осъществили над 2200 трансфера и са изминали общо над 78 000 км за периода на партньорството.