Shell насърчава добри практики за безопасност на пътя

-
снимки:Shell България

За десета година Shell България проведе международна конференция за пътна безопасност, която събира под един покрив специалисти, компании, институции и медии. Една от основните цели на събитието бе намирането на работещи решения чрез диалог между експерти и заинтересовани страни

С кратки презентации и споделяне на международен опит стартира тазгодишното издание. Бяха представени добри практики за справяне с умората на пътя от Али Пирланти, мениджър логистика за Shell Турция. Яцек Калета, изпълнителен директор на полската компания SAMAT, която има над 38 години опит в управлението на логистични процеси, демонстрира иновативни средства за управлението на риска от пътни инциденти и тяхното приложение. Инспектор Мария Ботева от Пътна полиция запозна аудиторията с мерките за безопасното движение по пътищата, които институцията прилага.

Втората част на събитието бе и една от най-очакваните от гостите. Те бяха разделени на шест дискусионни групи по темите: безопасно поведение при шофиране, мястото на пътната безопасност в образованието, безопасност и техническа поддръжка на автомобилите, безопасност при мотоциклетистите, превенция и интервенция в пътната безопасност, управление на умората при шофиране и план за пътуване.

„С подобни инициативи искаме да насърчим компаниите и институциите да работят заедно в намирането на правилни решения на един проблем, който засяга всички нас като общество. По време на интерактивната среща насърчихме гостите със своя международен опит и експертиза да бъдат част от създаването на устойчиви предложения, които ние като компания ще насочим към подходящите институции под формата на добри практики“, коментира Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.

Освен с активното си участие в дискусиите, гостите имаха възможност да изпитат и практически темата за безопасността с демонстрация на безопасно шофиране при зимни условия, проведени от Петър Гьошев от Hyundai MotorSport Academy. Интерес предизвикаха и симулациите на преобръщане на кола и челен удар, организирана от Димитър Илиев от Safety Driving Academy.