Визията на Shell за бъдещето на градската мобилност

Shell представи своята визия за бъдещето на градската мобилност в контекста на нарастващото търсене на решения за електромобилност на тазгодишния форум за електрическа мобилност в София. Конференцията, която е платформа за изследване на нови концепции за мобилност и представяне на нови стойностни бизнес модели, събра повече от 250 лидери и професионалисти от индустрията. На събитието Анджи Боукс, генерален мениджър електрическа мобилност в отдела „Нови енергийни източници“ на Royal Dutch Shell, представи дейностите, които Shell предприема на пазара на електромобилност. С тях компанията цели да осигури повече и по-чисти енергийни решения, като надеждни решения за зареждане за потребителите на електрически автомобили – вкъщи, на работното място или на пътя.

„Що се отнася до транспорта, различните видове превозни средства и пътувания имат своите специфични изисквания. Shell вярва, че разнородни горивни и транспортни технологии ще се развиват и ще съществуват заедно, за да отговорят на нарастващото търсене на придвижване с по-ниски нива на вредни емисии. Shell се стреми да обслужва по най-добрия начин нарастващия брой електрически превозни средства както на своите бензиностанции, така и извън тях, осигурявайки на клиентите достъп до различни възможности за зареждане през следващите десетилетия“, коментира Анджи Боукс.

В България Shell подписа споразумение с Eldrive за изграждането на бързозарядни станции за електрически автомобили в търговските комплекси на компанията у нас. Първите станции за бързо зареждане бяха инсталирани в Shell Велико Търново, Shell Любимец, Shell Ямбол, още седем ще бъдат построени до април т.г., а до края на 2018-а ще бъдат общо 16.