Tesla Model S 75D идва в София

Макар и често критикуван заради смелите си медийни кампании, Илон Мъск и Tesla отдавна са синоними на визионерство и иновации, които променят света. Tesla Roadster дори полетя в космоса, за да покаже безкрая на футуризма в мобилността. От самото си създаване Tesla се превърна в еталон за автономен пробег сред електромобилите, а след това и във флагман за ускорението и по-бързото зареждане на батериите, за да подготви целия комплекс от услуги и инфраструктура, оформящи транспорта на бъдещето. И когато редица други автомобилни производители също набраха скорост и предложиха не по-малко ефективни и по-евтини алтернативи, Tesla извади нов коз – настани лукса на премиум сегмента в електрическите автомобили.

Един от най-атрактивните автомобили във високия клас – Tesla S 75D, модел 2018 е вече в България и ще може да бъде видян на първото електромобилно изложение у нас – ELECTRO MOBILITY EXPO 2018. Автомобилът, който Top Rent A Car ще покаже от 13-ти до 16-ти септември в Sofia Ring Mall е изцяло електрически, с изящна визия, задвижване на 4-те колела, два електромотора – за предното и задното задвижване. Изминава до 500 км с едно зареждане, а максималната му скорост е 225 км/ч. От Tesla обявиха в средата на миналата година, че плaниpaт cepия oбнoвлeния нa Моdеl Ѕ и Моdеl Х, c ĸoитo aвтoмoбилитe щe cтaнaт oщe пo-бъpзи. И резултатът е налице – електродвигателят е с мощност от 332 к.с. и ускорява до 100 км за 4,4 секунди.

Освен луксозният салон, удобства и редица улеснения при шофиране, в модела има внедрени редица системи за сигурност. Електрическото задвижване на Tesla S е разположено под алуминиевата клетка на автомобила в собствена подрамка, което намалява центъра на гравитация и минимизира риска от преобръщане. Алуминиеви колони, подсилени със стоманени релси, посрещат страничните удари, за да защитят пътниците и същевременно подобряват здравината и устойчивостта на покрива. В случай на авария, шест въздушни възглавници предпазват пътниците отпред и отзад, а източникът на електрозахранване с високо напрежение се изключва автоматично.

Top Rent A Car ще покажат на ELECTRO MOBILITY EXPO 2018 още един електрически автомобил – двуместният Renaut Twizy. Това е електромобил с революционен дизайн, създаден за града. За него казват, че дава свобода, защото никога няма да се чудите къде да паркирате, а вратите тип „крила“ се отварят вертикално, за да направят паркирането още по-лесно. Симпатичният градски мъник с автоматична скоростна кутия развива максимална скорост от 80 км/ч и може да измине между 50 и 100 км с едно зареждане на батерията. Нейният обем е 17 кВтч и се зарежда изцяло за едва 3,5 часа.

Volkswagen e-up! също ще бъде изложен в Sofia Ring Mall. Вече година над 50 автомобила от модела кръстосват улиците на София с услугата за споделена мобилност на Spark – Your electric drive.
Е-up! ускорява от 0 до 100 км за 12,4 секунди, а максималната му скорост достига 130 км/ч. С едно зареждане на батерията се изминават до 160 км, а времето за зареждане зависи от зарядната станция – от 4-6 часа на AC 3,6 кВт до едва 30 минути на DC 40 кВт.