Toyota Corolla и RAV4 акостираха у нас

-
снимки:Toyota

На специална галавечер в киноцентър Бояна, „Тойота Балканс“ представи пред българска публика последните поколения Toyota Corolla и RAV4. С официалното събитието бе даден своеобразен старт на продажбите на легендарните модели в страната.

С представянето на разширената гама на Corolla, налична в три различни типа купета, Toyota има за цел да отговори на повишените и многостранни очаквания на клиентите си по света, а с новите си хибридни двигатели, моделите успяват да дадат многофункционални решения за клиентите на марката.
Основна промяна в новата гама на Corolla е разработването на моделите върху новата платформа Toyota New Global Architecture (TNGA) GA-C, която не само дава на автомобила оптимално пътно поведение и повече сигурност, но и осигурява на дизайнерите на марката свободата да придадат на всеки вид купе индивидуален облик.

Новото моделно семейство на Corolla има широка, ниска стойка за по-динамичен дизайн, която се различава при спортния и компактен хечбек, елегантния и многофункционален Touring Sports и изтънчения и престижен седан.

Следвайки продължителното фокусиране на марката върху самозарядната хибридна технология, новата Corolla има един-единствен конвенционален двигател: 1,2-литров турбобензинов със 114 к.с. при версиите хечбек и Touring Sports и 1,6-литров със 132 к.с. при седана.

Новото пето поколение на RAV4 е с подобрени динамични характеристики и сигурност. Това е постигнато с помощта на платформата GA-K, която за първи път се използва в SUV модел.

Със своя нисък център на тежестта и значително повишена устойчивост срещу усукване на купето, новата платформа на RAV4 директно допринася за постигането на оптимално управление, комфорт на возене. Автомобилът е с просторен интериор, достатъчно пространство в багажника – 580 л при вдигнати седалки, впечатлява със свободата за създаване на характерен и привлекателен дизайн с по-ниска линия на покрива и предния капак, както и с по-голям пътен просвет. Освен че осигурява повече пространство и комфорт, купето демонстрира високо качество на изработката.

Новият RAV4 предлага на клиентите самозарядна хибридна задвижваща система, която предпочитат мнозинството потребители в Европа – 85% през 2018 г. Новият 2,5-литров хибриден Dynamic Force двигател, генериращ 218 к.с. с предно задвижване и 222 к.с. при задвижване на четирите колела, ще направи модела още по-привлекателен за клиентите, като доставя значителни подобрения по отношение на мощността, отзивчивостта и ефективността с оптимални показатели по отношение на разхода на гориво и нивата на емисии.