Volvo XC90 с Т8 Plug-in хибридна версия и новият спортен седан Volvo S60 блестят на щанда на шведската марка

-
снимки:Пресцентър Автосалон, lap.bg

Пет от ключовите моделa на Volvo са позиционирани на щанда на шведската марка на Автосалон София 2019. Сред тях блестят обновеният Volvo XC90 с Т8 Plug-in хибридна версия и новият спортен седан Volvo S60.

Вълнуващият спортен седан Volvo S60 привлича погледите с впечатляващ дизайн и ярко червен екстериорен цвят. Новото поколение на Volvo S60 се отличава от своя предшественик с по-голяма дължина, която осигурява повече функционално пространство. Спортният седан е малко по-тесен и по-нисък, с цел създаване на по-добра динамика. Неслучайно, инженерите на шведския бранд го наричат „Най-добрият спортен седан в историята на Volvo“.

Другият акцент е първата официална поява на обновената версия на флагмана на шведския бранд – Volvo XC90. Елегантен, изящен, но и внушителен, най-големият представител от SUV гамата привлича вниманието от пръв поглед. Той е първият модел, с който стартира мащабна комуникационна кампания с ключово послание Recharged, което предстои да срещаме в комуникацията при всеки нов електрифициран модел на Volvo.

Подобрената версия на Volvo XC90 се предлага с усъвършенствания Т8 Plug-in хибрид, който значително редуцира разхода на гориво и вредни емисии. Моделът може да бъде избран и с ново поколение дизелови или бензинови двигатели с mild хибрид технология – B5 и B6. В Volvo XC90 са добавени и 3 нови екстериорни цвята – Birch Light, Pebble Grey и Thunder Grey.

Отвътре е запазен ексклузивният луксозен интериор на автомобила. Новият модел дава възможност за избор между фина кожена тапицерия или комбинация от текстил и вълна. Освен това Volvo XC90 вече ще се предлага и в шестместна версия, осигуряваща още по-голям комфорт и лесен достъп до третия ред седалки.

Kросоувърът Volvo XC90 вече предлага подпомагане на водача с намеса в кормилното управление, като част от системата City Safety и функцията за следене на мъртвите зони Blind Spot Information System. Системата City Safety с автоматично спиране разпознава пешеходци, велосипедисти и едри животни на пътя. Системата Oncoming Lane Mitigation, въведена за пръв път в новото XC60, вече е налична и при XC90, а технологията за засичане и предупреждаване при опасност зад автомобила по време на маневриране назад – Cross Traffic Alert, включва и автоматично спиране.

Феновете на марката могат да се докоснат и до луксозния седан Volvo S90. Моделът впечатлява с мощните си пропорции, изчистените линии, елегантната и красива изработка и изобилието от модерни технологии. С гама от електрифицирани силови агрегати и уникален скандинавски подход към дизайна и иновациите, Volvo S90 създава премиум усещане в най-висока степен.