Еуратек откри втори Škoda център в София

-
снимки:сп. Хайлайф

Еуратек Ауто откри официално своя нов Škoda център в ЖК „Дружба”, София. Обектът е вторият търговско-сервизен комплекс на марката в столицата и 15-и в страната. Новият дом на Škoda се намира на бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 97 в ЖК „Дружба”. Мястото е много комуникативно, като в непосредствена близост са метростанция „Дружба“, както и изходите за автомагистрали „Тракия“ и „Хемус“, съответно в посока Бургас и Видин/Русе/Варна.

Новият Škoda център на Еуратек Ауто е изграден на територия от 10 000 кв. м и разполага с обща застроена площ от почти 5000 кв. м, което го прави един от най-големите автомобилни търговско-сервизни комплекси у нас. Предимствата на добрата локация на шоурума ще позволят на всички клиенти на марката по-бързо и удобно придвижване до търговско-сервизната част, както и по-кратки срокове за всички заявени сервизни дейности.

Комплексът разполага с над 650 кв. м изложбената площ, с 500 кв. м офисна част и с просторна и модерна сервизна част за общи ремонти с размер от 1200 кв. м, изцяло проектирани и изградени в съответствие със стандартите на производителя Škoda Auto.

На територията на центъра клиентите на марката ще бъдат консултирани от професионален търговски екип в приятна и спокойна атмосфера, за да изберат най-подходящия за нуждите им модел Škoda, а в модерно оборудвания сервиз обучените сервизни техници ще се погрижат за висококачествената поддръжка на автомобилите им.

По време на церемонията по откриването управителят на Еуратек Ауто Людмил Недев сподели своите очаквания за работата на новия търговско-сервизен център: „Бих желал с този комплекс да подобрим качеството на обслужването на нашите клиенти, като го поставим на едно ново и по-високо ниво. С него ние ще намалим и сроковете, с които изпълняваме техните поръчки и заявки“.

„Днес ние можем да се гордеем с един силен и стабилен партньор, представляващ марката в България от вече цели 26 години. Но днес сме тук не само, за да честваме историята и това, което е постигнато досега, но и да отправим поглед напред към бъдещето. Днес имаме специален повод за това. Тази година ще продадем цели 4000 автомобила в България, поставяйки рекорд за марката през тази година. И за нас е чест да бъдем тук тази вечер, в този изключителен шоурум, който блести като диамант”, коментира регионалният търговски директор за Източна Европа на Škoda Auto Луцие Кун.

„Чувствам се много горд, като представител на Чехия в България, че тази българо-чешка компания има такъв огромен успех и успя от нулата да изгради мрежа от 15 шоурума в страната. Много се радвам, че автомобилите Škoda са сред едни от най-продаваните в България. Много съм щастлив също така, че компанията Еуратек може да спонсорира много дейности извън основната им, като изкуството и спорта, и особено, свързани с детските таланти“, допълни Душан Щраух, посланик на Чешката република в България.

По време на събитието Иван Тодоров, управител на фирмата вносител – Еуратек ООД, връчи приза на компанията за специални постижения в автомобилния спорт на рали шампионите от Мегапорт Рейсинг, изразявайки своята удовлетвореност от съвместното партньорство и усилията, които отборът полага за възраждане на българския моторспорт. „Щастлив съм да връча приза на Еуратек за автомобилен спорт на екипа, воден от Мирослав Ангелов, който тази година спечели националния рали шампионат на България. Искам да изкажа възхищението си за бързината, с която той се адаптира към автомобила и започна да печели състезание след състезание, включително и рали „България“, сподели Иван Тодоров.

В новия търговско-сервизен комплекс феновете на марката имат уникалната възможност да разгледат обособена колекционерска изложба на ретро автомобили, където са събрани както модели на Škoda, така и редица други интересни за любителите екземпляри, като например произвеждания в България BulgarRenault 8. В музея посетителите ще могат да видят и отлично запазена Warszawa 223, емблематичната Octavia от 1961 г., Octavia 110 L, 120 L и други ретро модели.

Новият Škoda център ще отвори врати за клиенти в началото на 2019 г.