Мартин Чой е амбициран за силен сезон

За първи път Чой ще участва с български лиценз в Световния ендюранс шампионат,  очакват го още стартове в Републиканския шампионат на писта и в Балканското първенство.

Най-добрият ни мотоциклетист в клас 1000 куб. см Мартин Чой стартира сезон 2018 на писта „Серес“, а седмица по-късно се включи и в голямото изпитание на 24h на LE MANS. Освен емблематичния старт във Франция, пилотът на EKO BMW Motorrad Racing Team ще участва и в Републиканския шампионат на писта, както и в Европейското първенство.

„Благодаря на всички за подкрепата, за мен е изключително предизвикателство да се включа отново в Световния Ендюрънс шампионат. Общо взето състезателната ми програма за този сезон е доста интензивна. За мой късмет тази година шампионатите не се застъпват и няма да ми се налага да пропускам състезания и да губя точки. Чувствам се много добре подготвен и вярвам в останалите пилоти от отбора ни, така че като цяло имам добро предчувствие за предстоящия сезон. Отскоро караме и с нов бранд гуми – Bridgestone, и от тестовете до момента имам впечатлението, че това ще окаже доста позитивно влияние на представянето ни. Между всички състезания, към края на май, ще си поема и глътка въздух с традиционното мотоучилище, което организираме с ЕКО България – „EKO MOTO SCHOOL“, сподели Мартин.

Участие на събитието взеха регионалният мениджър за България и Румъния на BMW Motorrad Йонат Бату, изпълнителният директор на „ЕКО България“ Алексис Атанасопулос, мениджърът на отбора на Мартин Чой за световното първенство Виктор Нос и главният секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков, който пожела успех на Мартин и специално благодари на всичките му спонсори.

„За нас е чест и удоволствие да подкрепим Мартин за 8-ма поредна година. Пожелаваме му късмет и много успехи в предстоящите стартове. Очакваме с нетърпение да проследим представянето му и знаем, че той отново ще ни накара да се гордеем. Искам и да благодаря на Мартин за подкрепата му към нашите социалноотговорни инициативи, насочени към подобряване на пътната безопасност в България“, заяви изпълнителният директор на ЕКО България Алексис Атанасопулос.

„Аз искам да поздравя Мартин за това, че върна България на световната мотокарта. Това е едно доста голямо постижение. Повярвайте ми, зад нашите усмивки днес стои много усилена работа. Ние ще продължим да подкрепяме Мартин и мотоспорта в България“, сподели Йонат Бату, регионален мениджър за България и Румъния на BMW Motorrad.

Мартин ще участва за трета поредна година в една от най-вълнуващите мотициклетни ендюранс надпревари в света, след като при дебюта си през 2016 направи фурор и завърши състезанието сам след контузии на двамата си съотборници. През миналата година техническа повреда попречи на доброто му представяне, но пък Чой стана първият български пилот с участие на „8-те часа на Сузука“ в Япония. Този сезон го очакват „8h на Словакия ринг“ и „8h на Ошерслебен“, съответно през май и юни.