Новият електрически ван e-NV200 XL на Voltia и Nissan атакува европейския пазар

-
снимки:Nissan Motor Company

Европейският лидер в електрифицираните градски доставки Voltia и Nissan, пуснаха на европейския пазар специализирания електрически ван e-NV200 XL Voltia. Разширявайки лекотоварната си гама с нулеви емисии, Nissan e-NV200 XL Voltia е оптимизиран за доставки до крайни клиенти в градска среда. С товароносимост от 8 куб. м, новият модел може да поеме два пъти по-голям полезен товар, спрямо стандартния e-NV200. Лесният достъп до товарния отсек през задните врати осигурява възможност за качване и превоз на товари с голяма височина.

Снабден с 40 кВтч батерия и интелигентна технология за управление на енергията, e-NV200 XL Voltia засилва ангажимента на Nissan към развитие на лекотоварните автомобили за доставки в градска среда. Със своите производствени мощности във Франция, Обединеното Кралство и Словакия, Voltia е подходящият партньор за развитие на подобни инициативи, с възможност да произведе 10 000 бр. за европейския пазар.

„Сегментът на лекотоварните превозни средства ще играе ключова роля в оптимизиране на градските доставки до крайни клиенти, за изграждане на едно по-устойчиво бъдеще. Заедно с Voltia вярваме, че Nissan e-NV200 XL Voltia предлага перфектното решение за постигане на значителен напредък в тази насока. Благодарение на конкурентните си цени, нулевите емисии и 8 куб. м товарно пространство, Nissan e-NV200 XL Voltia е проектиран от самото начало да поддържа нарастващия обем на електронната търговия и търсенето на доставки до крайни клиенти в градовете в цяла Европа“, коментира Мануел Бурдиел Алваро, генерален мениджър Продажби и Бизнес развитие на лекотоварната гама на Nissan в Европа.

„Партньорството с глобален автомобилен производител като Nissan наистина повишава качеството на нашите автомобили“, споделя Юрай Улехла, управляващ директор на Voltia. „Нашите усилия за сътрудничество затвърждават общото ни мнение, че развитието на сегмента на лекотоварните превозни средства ще бъде от решаващо значение за постигане на устойчиви и рентабилни цели за доставки до крайни клиенти, както за големи, така и за малки фирми“, допълва той.

Използвайки мрежа от производствени партньори, микробусите ще се произвеждат в три европейски държави. Gruau ще наблюдава производството във Франция за Западна Европа, докато Bevan Group през Wednesbury ще улесни производството за Британските острови и Ирландия. Hollen в Търнава, Словакия, ще поеме отговорност по отношение на производството за Централна и Източна Европа.

Всеки един от производителите ще продължи да разширява това интегрирано партньорство, като си сътрудничи тясно по отношение на маркетинга и свързаните с него дейности на целия континент.