Пуснаха на пазара нова гама накладки Ferodo, които намаляват шума и вибрациите

-
снимки:Federal-Mogul Motorparts

Технологиите за намаляване на шума и вибрациите на автомобила при движение са сред приоритетите на производителите. Това се дължи както на по-високите изисквания на клиентите за удобство и лукс, така и на устойчивия ръст на пазара на хибриди и електромобили.

Отговорът на Federal-Mogul Motorparts на тази тенденция е пускането на пазара на нова гама насочени дискови накладки от марката Ferodo. Новите накладки са асиметрични и със специален дизайн, така че да притискат спирачните дискове под ъгъл, който позволява значително намаляване на вибрирането и шума при спиране. Това се постига с две промени в устройството на накладките – чрез скосяване в единия край при точката на допиране или чрез малък отвор с формата на полумесец върху междинния слой на задната пластина.

„Намаляването на нивата на шума и вибрациите е огромно предизвикателство, особено на фона на растящия пазар на безшумните хибридни и електрически автомобили. Това ни кара да търсим ефективни нови решения и технологии и насочените накладки на Ferodo са резултатът“, казва Гьозде Кирали, маркетингов мениджър по спирачните системи във Federal-Mogul Motorparts за Европа, Близкия Изток и Африка.

Новата продуктова линия към момента включва 39 серийни номера, покриващи нуждите на различни превозни средства. И двата вида накладки от ново поколение имат дизайн, който максимално улеснява ориентирането при монтаж. В зависимост от позицията, елементите са маркирани със стрелки или букви, оказващи от коя страна на автомобила трябва да се поставят.

При накладките със скосяване – най-скосеният край трябва да е насочен към точката, в която накладката прави пръв контакт със спирачния диск. При накладките с монтирана анти-шумова шина с изрязан полумесец отново модифицираният край трябва да е насочен към точката на пръв контакт със спирачния диск. За улеснение Ferodo предоставя подробни инструкции и нагледна демонстрация на монтажа във видео, достъпно в YouTube.