Стартира Moto Expo 2023

-
снимки:Пресцентър Moto Expo 2023

Изложението се провежда в зала Арена София и ще продължи до 23 април.

Най-нетърпеливите посетители на Moto Expo 2023 в зала Арена София бяха дошли дори по-рано от обявения час на отваряне на вратите – 10 часа сутринта. Това бяха най-запалените мотоциклетни фенове. Сред 100 анкетирани посетители, абсолютно всички бяха единодушни – мястото на изложението е Арена София. Всичко е по-широко, по-удобно, има и достатъчно места за паркиране. Щандовете са по големи, изложените мотоциклети не са нагъчкани, а около тях има много свободна площ, за да могат посетителите да разгледат детайлно експонатите. Много хора са доволни от това, че има огромен паркинг и то безплатен, за да могат да паркират автомобилите и мотоциклетите си. Други, дошли с градския транспорт също са доволни, защото той е удобен и спира точно до залата.

Както се изрази д-р Светослав Дойчинов, запален мотоциклетист и пътешественик на две колела, сега Moto Expo 2023 прилича на зала от миланската EICMA. Както и в Италия, така и на софийското изложение имаше огромен интерес към премиерите на отделните щандове. Те са над 30, а някои от тях току-що лансирани на пазара. Много от хората обаче се интересуваха и от модели от предишни години, но още актуални и търсени.

За изложителите на мотоциклети първият ден бе отчетен като успешен. Бяха извършени първите продажби. При тези, които излагат и продават мотоекипировка, нещата също вървят добре. След като доста от тях трябваше в средата на деня да ходят до складовете си, за да зареждат с размери и допълнителни артикули. Все пак, всеки моторист, преди да тръгне на голямото пътуване през лятото, се стреми да се оборудва максимално добре.

И след като стана дума за екипировка, то на щанда на Mymoto, освен екипировката, представена от хубави момичета, може да се види оригиналната каска на осемкратния световен шампион в MotoGP Марк Маркес. Пак от кралския клас, но мотоциклет, реплика на шампионската машина на Фабио Куартараро, е изложена на щанда на Yamaha.

Който пък вече си е купил мотоциклет, може да го застрахова още на място. Официалният партньор и застраховател на изложението – Generali, веднага, още в залата предлага услугата при много изгодни условия.

Освен това, всеки посетител може да се снима с една кокетна червена Vespa в специално изградената фото будка и да участва в играта на Generali с много и разнообразни награди. Голямата е free ride за цял уикенд със същата тази Vespa.

Огромен интерес имаше към Мото училището за деца. За първи път подобно нещо се прави на изложение и всяко дете между 4 и 7 години можа да яхне един от двата мини мотоциклета Yamaha. Най-интересно бе, че в първия ден личен инструктор на децата бе не кой да е, а един от най-талантливите български състезатели по мотокрос – Дани Цанков, който е фирмен пилот на Yamaha и кара в европейския шампионат.

За подготовката на минимотоциклетите се грижеше мениджърът на Дани – Мартин Тодоров. За съжаление двамата ще отсъстват в следващите три дни, тъй като имат състезание от републиканския шампионат в Севлиево.

Не спря да върти и малкият и симпатичен електрически автомобил Citroen AMI. Посетителите не само могат да го видят, но и да направят тест драйв на ултракомпактен и маневрен електромобил с дължина на каросерията 2,41 м и диаметър на завиване 7,20 м и мощност 8 к.с.

Щом има мотори, не може без бира. Вече е традиция на Moto Expo 2023 да има щанд на биротерапията на Бохемъ. В хранителната зона са и специалитетите на Street Food Zona, Big Daddy Food Truck, Арабията, COFFEE BUS, Street Chefs и др.