Юкка Моисио е новият президент на Nokian Tyres

-
снимки:Nokian Tyres

Съветът на директорите на Nokian Tyres назначи Юкка Моисио за президент и главен изпълнителен директор на компанията от 27 май 2020 г. Хилле Корхонен се оттегля, след като ръководи компанията като президент и главен изпълнителен директор в продължение на 3 години, а преди това бе член на Съвета на директорите.

Юкка Моисио има дългогодишен опит в ръководството на международни компании. Последната му позиция е била президент и главен изпълнителен директор на Huhtamäki Oyj, международна компания специализирана в опаковките. Преди това, Моисио е изпълнявал длъжността президент и главен изпълнителен директор на Ahlstrom Oyj.

„Много съм щастлив да приветствам Юкка Моисио като ръководител на Nokian Tyres“, каза Юкка Хиенонен, председател на Съвета на директорите на финландската компания. “Юкка Моисио има доказан опит в успешното ръководене на публично търгувани компании, както и управление на промените в компанията, предоставяйки силно финансово представяне и добра възвръщаемост за акционерите. Той също така има широки познания на пазарите в Централна и Източна Европа, както и в Северна Америка, които са ключови за растеж на Nokian Tyres. Юкка Моисио притежава опитът и способностите, за да поведе компанията към следващата ѝ фаза на развитие”, допълва Хиенонен.

„Хилле Корхонен имаше важна роля в изграждането на Nokian Tyres: първо като член на Съвета, а през последните три години като президент и главен изпълнителен директор. Тези последни години се характеризират с интензивна инвестиционна фаза, по време на която компанията построи фабрика в САЩ, ход, който е част от целите да се удвоят продажбите на Nokian в Северна Америка“, споделя още Хиенонен.

„За мен е чест, че съм избран да ръководя Nokian Tyres, която е страхотна компания, с фантастични продукти, високо ценен бранд и с водеща позиция на местните пазари, а също и с много възможности за по-нататъшно развитие. С нетърпение очаквам да започна работа с екипа на Nokian Tyres, с които да постигнем още много успехи, заедно с настоящите и бъдещите ни клиенти“, споделя Юкка Моисио.