Bridgestone възобнови изцяло производството си в Европа

-
снимки:Bridgestone

Bridgestone EMIA възобновява производството в европейските си предприятия в Бари (Италия), Ланклаар (Белгия) и в Бетюн (Франция).

Този ход идва след съобщението в средата на месеца, че производството във всички заводи на Bridgestone в Испания (Бургос, Билбао и Пуенте Сан Мигел) и Русия (Уляновск), е възобновено. Вече цялата производствена мрежа на Bridgestone EMIA е възстановила производството си с изключение на заводите в Индия и Южна Африка, които за момента остават затворени.

Заводите на Bridgestone бяха затворени в отговор на широкоразпространен спад в търсенето на гуми, в резултат на пандемията от Covid-19. Тъй като търсенето на гуми Bridgestone от страна на бизнеса и на клиентите започва отново да расте, компанията взе решение да възобнови производството си, за да осигури адекватни наличности.

От компанията заявяват, че здравето и безопасността на служителите на Bridgestone в заводите с възобновена дейност остава ключов приоритет. Компанията продължава стриктно да следва указанията и препоръките на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (ЦКПЗ), Световната здравна организация (СЗО) и правителствените разпоредби в страните, в които работи. Освен това тя е въвела щателни процедури и контролни списъци в съответствие със своите протоколи за предотвратяване на професионални опасности, за да осигури социално дистанциране и адекватна защита на работната си сила.

Bridgestone продължава да следи отблизо както продължаващата здравна ситуация, така и колебанията в търсенето на своите продукти в този период.