Bridgestone обува третото поколение на BMW X3

Bridgestone обяви, че две от линиите гуми на компанията са избрани за оригинално оборудване на третото поколение BMW X3. Bridgestone осигурява гама от гуми в 11 различни размера от моделите им Alenza 001 и Blizzak.

„Дизайнът и приложението на гумите са от решаващо значение за осигуряването на максимална ефективност на автомобила“, коментира Шанън Куин, президент „Оригинално оборудване“ САЩ, „Продажба на потребителски гуми“ в Канада, Bridgestone Americas Tire Operations.

„Bridgestone има дългогодишни отношения с BMW и нашите инженери работиха съвместно с тях, за да разработят новаторска технология за гуми, работеща с производителност, изключително за BMW X3“, допълва той.

Bridgestone Alenza 001 е предназначена за BMW X3 с диаметър на джантата 18″, 19″, 20″ и 21″. Избрани модели ще бъдат с гумите Alenza 001 с технология run-flat. Гумите Bridgestone Alenza 001 са специално конструирани, за да осигурят прецизно управление и удобство, луксозно пътуване по магистрали в мокри и сухи условия.

Гумите Premium Bridgestone Blizzak LM-001 ще оборудват моделите на BMW X3, продавани на определени европейски пазари, където се изискват зимни гуми през определени месеци. Гумата Blizzak LM-001 ще бъде снабдена със стандартна или run-flat технология, която предлага сцепление и изпълнение при сняг и тънък лед.

Гумите Blizzak LM-001 също ще бъдат на разположение като одобрени от BMW за замяна гуми за собствениците на модела X3, които живеят в райони, където студените температури и сезонните условия на шофиране изискват гума, която осигурява уверено зимно представяне.