Eмоции 100 години Citroen

-
снимки:Citroen

След Варна, Бургас, Добрич, Пловдив, Стара Загора, Габрово моделната гама 2019 на автомобилите Citroen акостира пред столичния Дъ Мол. В София тест драйв за почитателите на френската компания се организира за втори път. Първата проява беше в Ринг Мол. Обиколката на страната с колите, които за емблема имат два шеврона, е по повод на 100-годишнината на френската марка Citroen.

Проявата е съвместна с френските моторни масла Total, които бележат 50-годишно сътрудничество със Citroen.Най-харесваният модел за почитателите на марката се оказа новият 4х4 всъдеход Citroen C5 Aircross SUV и логично за него имаше най-много желаещи да го шофират. Над 250 столичани и гости на София се включиха в тест драйва.

Следващата голяма проява у нас на Citroen по повод на вековния юбилей ще е по време на Софийския автосалон, който ще се проведе на територията на Международния изложбен център през октомври т.г.

В дните на празненствата на марката г-жа Олга Сандова, изпълнителен директор на официалния вносител на Citroen за България Автомотор корпорация АД от 1991 г., беше удостоена със степен кавалер на Националния орден за заслуги на република Франция. Отличието й бе връчено лично от френския посланик у нас Н.Пр. Ерик Льобедел. Г-жа Сандова е член на управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата, както и член на управителния съвет на сдружение „ Дамски форум”.

По време на официалната церемония по награждаването в резиденцията на френското посолство в София г.жа Сандова каза: „Получаването на това отличие за мен е огромна чест, а също и ангажимент да продължа да работя с още по-голяма отдаденост, както за просперитета на френската марка Citroen, така и в областта на двустранното икономическо и културно сътрудничество между нашите страни. Радвам се да споделя моята емоция с вас тази година, в която честваме 100-годишнината на Citroen и тя е емблематична за марката”.