EMIL FREY Group пое Renault и Dacia в България

Калина Йорданова
Калина Йорданова ще е новият управляващ директор на Кеос София

Още на 28 октомври 2022 г. Renault Group обяви, че е сключила споразумение за продажбата на своето дъщерно дружество в България, отговарящо за вноса и дистрибуцията на Renault и Dacia, а преди седмица, на 1 февруари 2023 г., швейцарската семейна компания Emil Frey Group, основана през 1924 г. и с огромен опит в продажбата, дистрибуцията и обслужването на нови и употребявани МПС, официално пое тази дейност за марките на Renault Group в България. Групата присъства в 18 европейски страни, включително България.Съществуващото дружество Рено Нисан България ЕАД в рамките на новата организацияпроменя името си и става Кеос София ЕАД.

Всичко това е част от плана Renaulution, включващ преразглеждане на дистрибуторската схема, обявен по-рано от Renault Group.  С тази транзакция компанията цели допълнително да укрепи своята позиция на местно ниво чрез още по-ефективен бизнес модел.

Renault Group избира Emil Frey Group заради богатия им опит в бизнеса с дистрибуция на автомобили. Компанията щесе ползва от дългогодишния опит на местния екип и стабилното партньорство с дилърската мрежа.

За клиентите на Renault и Dacia тази смяна на собственост не представлява промяна, тъй като всички дейности набългарския пазар ще продължат да се извършват чрез вече добре изградената търговска и сервизна мрежа.

Компанията Рено Нисан България ЕАД променя името си в рамките на новата организация и става Кеос София ЕАД. Новото дружество ще продължи да работи на същия адрес.

Ръководството на Кеос София ЕАД поема Калина Йорданова в ролята на управляващ директор. Тя е познато име в автомобилния бранш и дълги години бе директор маркетинговия отдел в Рено Нисан България ЕАД, а на по-късен етап кариерата ѝ продължи в компанията майка във Франция.