MINI Maxi show

-
снимки:BMW България

MINI Roadshow отново премина през България. Кервана от симпатични мъници демонстрира многообразните приложения на MINI, актуалното развитие и възможностите на моделната гама на легендарната британска марка.

Събитието е премиера за обновените MINI с три и пет врати и MINI Cabrio. По време на теста MINI доказа, че има отговор за многообразието от изисквания и нужди, както и че всяко пътуване, е по-вълнуващо зад волана на MINI. Специално внимание бе отредено и на програмите за специални желания за индивидуализиране – MINI Yours и иновативната MINI Yours Customised, които могат да направят всяко MINI, толкова уникално, колкото и собственикът му.

Обновените MINI с три и пет врати и MINI Cabrio
С обновената визия и всеобхватно модернизирана техника британският премиум автомобил MINI подчертава напредничавият характер и атрактивността на своите модели в сегмента на малките автомобили. Обновяването на MINI 3 врати, MINI 5 врати и MINI Cabrio включва освежаване на дизайна, модернизация на задвижването, разширяване на стандартното оборудване и на предлаганите дигитални услуги на MINI Connected, както и допълнителни възможности за индивидуализация.

Новостите в екстериора включват новото лого на компанията, задни светлини изобразяващи британския флаг, адаптивни LED фарове с Matrix функция за дългите светлини и много други. Във вътрешността нови са разширената гама от кожени тапицерии, интериорни повърхности и Colour Lines и уникалната индивидуализация с MINI Yours Customised. Задвижването също е претърпяло подобрения. Двигателите са с повишена ефективност, по-голям работен обем и въртящ момент за MINI One и MINI One First. Предлагат се и две нови трансмисии – седемстепенната скоростна кутия Steptronic с два съединителя и осемстепенна трансмисия Steptronic.

 

MINI Clubman
MINI Clubman е първото предложение на MINI в премиум компактния сегмент. В сегмент, фокусиран върху функцията и практичността то предлага непозната досега естетика и уверена елегантност, като същевременно предлага най-високата степен на пригодност за всекидневието и за дълги пътувания, гъвкавост и комфорт на возене. С четирите си врати и характерните Split Doors отзад, петте пълноценни места и разточителния, многостранно използваем интериор MINI Clubman по неконвенционален начин отговаря на поставените пред компактния клас изисквания по отношение на функционалността.

 

MINI Countryman
С второто поколение на MINI Countryman британската марка продължава развитието си в премиум компактния сегмент. MINI Countryman е най-големият и многостранен модел в 59-годишната история на марката. Неговата напълно нова конструкция е свързана със значителен напредък по отношение на предлагането на място, функционалността, спортния дух и премиум характеристиките. Изключителната позиция на MINI Countryman сред директните му конкуренти се дължи на изразителния дизайн и обзора на каросерията, както и преди всичко на ненадминато пъргавото поведение на пътя. Радостта от шофирането извън пътищата с твърдо покритие се осигурява от най-новото поколение на двойното задвижване ALL4. MINI Countryman е и първият модел на марката, който се предлага и с Plug-in хибридно задвижване. Като MINI Cooper S E Countryman ALL4 то има пробег от до 40 километра в напълно електрически режим.

 

MINI Yours
С голямо разнообразие от допълнително оборудване и аксесоари британският автомобилен производител предлага на своите клиенти максимална свобода за адаптирано към най-малките детайли и личния стил оформление на техния автомобил. Всеобхватният избор от лакови покрития и алуминиеви джанти, варианти на тапицериите и цветовете в интериора, интериорните лайстни и Colour Lines, както и множеството специфични за MINI опции като корпуси на страничните огледала, допълнителни фарове, декорации на покрива и графични елементи, предлага почти неограничени възможности всяко MINI да се превърне в изработен по мярка уникат.

MINI Yours Customised
Възможностите на новите технологии и стремежът на MINI да бъде създател на тенденции по отношение на ориентацията към клиента, на развитието на дигиталните услуги и на налагането на иновативни производствени процеси води и до въвеждането през 2018 г. на програмата MINI Yours Customised. Тя може да превърне всеки собственик на MINI в творец, а неговото MINI в индивидуално оформен уникат, като
предлага на клиентите възможност до оформят подбрани продукти за допълнителен монтаж с избран от самите тях дизайн. Гамата от продукти на MINI Yours Customised включва познатите като Side Scuttles елементи на страничните мигачи, декоративни лайстни от страната на пътника до водача в интериора, LED лайстни на праговете и LED проектори във вратите.