Vespa Primavera празнува половин век

-
снимки:Piaggio & Co. SpA

Vespa Primavera стана на половин век. Нейният първи вариант през далечната 1968 година е истинска революция. Малка и пъргава, тя предлага транспорт на няколко поколения. Oстава в непрекъснато производство до 1982 година, като се превръща в един от бестселърите в историята на Vespa.

Днес, млада, иновативна, технологична и екологична, Primavera е олицетворението на модерния скутер, като наследява така ценното качество да поставя усмивки на лицето, както на своя собственик, така и на всички наоколо.

Новата Primavera ще може да бъде видяна по време на Webit Festival 2018, където ще участва във виртуалното представяне на новия грандиозен строителен проект в София – Grand Kanyon в квартал Младост. За няколко наситени с емоция минути посетителите ще станат част от стила на живот в първия отворен жилищен комплекс от смесен тип в България.

Всеки посетител ще може да се качи на Primavera, докосвайки се до един от знаците на съвременната култура и модерен градски начин на живот, като благодарение на VR технологията, двуколесното ще се превърне в скутер от бъдещето.

За моделната 2018 година Primavera предлага редица подобрения, които целят да повишат комфорта, безопасността и да обновят отличителния й стил.

Прави впечатление новият размер на джантите. Primavera вече разполага с 12″ джанти с нов петлъчев дизайн. Това подобрява стабилността по всички повърхности и пътни настилки. Primavera разчита на LED светлини – както при предния фар, така и при задната стоп светлина.

Bike Finder и дистанционното управление на седалката, вече са стандарт за модела, а новия S вариант разполага с дигитално табло с допълнителни функции.

Новата Primavera се предлага в 50-, 125- и 150-кубикови варианти и последно поколение четиритактови двигатели с висока производителност и минимален разход на гориво.