На 24 юни ще се състои премиерата на новия Аrteon

-
снимки:Volkswagen Group

На 24 юни ще се състои виртуалната световна премиера на новия Аrteon. Динамичният фастбек модел с четири врати ще бъде обновен и допълнен с премиерата на още един нов вариант на каросерията – Arteon Shooting Brake.

Arteon въплъщава класическия Gran Turismo в гамата на Volkswagen – авангарден, изпълнен с енергия и високоефективен. Наред с класическия Gran Turismo, в бъдеще ще се предлага и втори вариант в гамата на модела под формата на Shooting Brake – едновременно динамичен, елегантен и впечатляващ със своята гъвкава и практична комби концепция. „С Arteon Shooting Brake успяхме да създадем нов вълнуващ баланс между скорост, мощ и пространство“, споделя Клаус Бишоф, ръководител на Volkswagen Group Design и главен дизайнер на марката.

Volkswagen ще представи цялостна актуализация на моделната гама заедно със световната премиера на двете версии на Arteon. Вътрешното пространство на модела се отличава с изцяло ново оформление на арматурното табло и мястото на водача, които да подчертаят по-добре харизматичния характер на двете версии. В новото табло е интегрирано последното поколение на модулната инфотейнмънт платформа (MIB3), гарантираща възможно най-високото ниво на комуникационна свързаност. Гамата от задвижващи агрегати също е обновена в технологичен аспект.

Всички двигатели се отличават с високо равнище на енергийна ефективност, ниски нива на емисиите и високи показатели на въртящия момент. Тази максимална ефективност се постига чрез иновативни задвижващи агрегати и технологии за ограничаване на емисиите, ориентирани към бъдещето.

В Arteon са внедрени и редица интелигентни асистиращи системи за водача. Благодарение на системата „Travel Assist“ за първи път при новите версии на Arteon ще бъде възможно управление на автомобила с висока степен на асистенция  – по желание на водача и разбира се, в рамките на ограниченията на системата. Новите Arteon и Arteon Shooting Brake вече ще бъдат в състояние под контрола на водача да поемат управлението, ускорението и спирането при движение със скорост до 210 км/ч.