Новото Clio спечели награда за най-добър сериен автомобил

-
снимки:Groupe Renault

Новото Renault Clio, което бе представено в началото на месеца на автомобилното изложение в Женева, вече получи първата си награда. Моделът спечели вота на публиката, която го избра за най-добър сериен автомобил на автомобилния салон в Женева на конкурса Auto Plus/RTL/Turbo Grand Prix. Емблематичният градски автомобил на Groupe Renault спечели с мнозинство от 56% от гласовете в съревнование с други 8 модела, представени на автосалона.

Петото поколение на Clio отваря нова страница в историята на модела, започнала през 1990 г. Почти 30 години по-късно Clio е най-продаваният френски автомобил в световен план с 15 милиона реализирани бр.

Новото Clio разчита на просторен и иновативен интериор, големи екрани, съчетани с новата мултимедийна система Easy Link. Моделът представя новата хибридна технология E-TECH, както и усъвършенствани системи за помощ при шофиране – първа стъпка към автономната мобилност.

„Радваме се, че широката публика е ентусиазирана по отношение на дизайна на новото Clio. Интериорната революция е поразителна, като „умния кокпит“ се фокусира върху технологията, комфорта и простора за водача и всички пътници. Clio е универсален автомобил и технологиите на борда му ще улеснят още повече ежедневието на нашите клиенти”, коментира Антоан Генин, вицепрезидент „Интериорен дизайн“.