Peugeot залага на електрическата мобилност

-
снимки:Пресцентър Автосалон

С премиерата на новия напълно електрически градски хечбек Peugeot е-208 френската марка демонстрира своя преход към електрическата мобилност на Автомобилен салон София 2019. Втората електрическа премиера за марката идва на две колела в лицето на скутерът e-Ludix.

Общо 7 автомобила са изложени на щанда на марката в зала 4 на Интер Експо Център – новият Peugeot 208 в конвенционална и електрическа версия, колата на годината в България – Peugeot 508 в седан и комби версия, многофункционалният автомобил на годината Rifter, носителят на над 65 международни награди 3008 SUV и 7-местният SUV 5008.

Новият Peugeot 208 се предлага с избор между три двигателя: 100% електрически, бензинов или дизелов. Новото поколение се отличава с елегантен и отличителен дизайн. Моделът залага на новото поколение i-Cockpit с високо разположен, комбиниран инструментален 3D панел и редица системи в помощ на водача от по-високите сегменти.

Свръхсвързан благодарение на функцията Mirror Screen и TomTom Traffic 3D навигацията, моделът залага и на най-новото поколение от системи в помощ на водача – с новата система Drive Assist, която проправя пътя към полуавтономното шофиране.

Peugeot e-208 предлага стимулиращо удоволствие при шофиране благодарение на 100% електрически мотор с мощност 136 к.с. и 260 Нм въртящ момент – наличен от 0 км/ч, за незабавни реакции.

Щандът на марката представя най-новите електрически иновации на марката – Cycles и Motocycles.

Електрическият скутер Peugeot e-Ludix е още една премиера за България на щанда на марката. e-Ludix е електрическата версия на най-продавания скутер на Peugeot Motocycles – Peugeot Ludix с изпитано шаси и реализирани над 250 000 броя за последните 15 години. Скутерът използва електрически двигател Bosch с максимална мощност от 4 к.с. Батерията достига пълен заряд за 4 часа и автономност до 45 км, като позволява експресно зареждане до 80% за 3 часа, както и вариант за бързо зареждане за 2 часа. Самата батерия може да бъде вадена от скутера, което подпомага лесното му зареждане.

Специални условия и безплатна застраховка Автокаско за всички леки автомобили на склад съпътстват покупката на всеки автомобил Peugeot в рамките на Автомобилен салон София.